Nya böcker


Journalistiken är viktig. Den ska vara trovärdig och ta upp sådant som är väsentligt för folk. 
Den övertygelsen har den unge man som en kall januarivecka börjar sin journalistpraktik i tidnings­huset i Boden. I samma veva kommer också den nyblivne Nobel­pristagaren Eyvind Johnson till sin gamla hemstad. På oanade sätt kommer de båda att kopplas sam­man, genom sina skriverier och sina liv.
På redaktionen får den unge mannen lära sig det mesta om journalisternas uppdrag och ansvar. I privatlivet får han samtidigt handledning och hjälp på vägen att bli en vuxen man.
I den här tidsfärgade skildringen från 70-talets mitt väcker både journalistiken och kärleken starka känslor.

Författare: Hans Olov Ohlson. Grafisk form och omslag: Peter Sundström. Boktryck Bulls Graphics. Danskt band 176 sidor. Utgivning i oktober 2024

Diktsamlingen Ängder prövar det existentiella landskapet och relationen mellan människan och det gudomliga. 

Hur konfronterar vi världen och dess bekymmer: Klimatet, brunnar sinar och träden brinner. 

Erbjuder Gud något som ger styrka och mod att förändra? Gud är en pågående hemlighet i regnet, ett gränslöst rum som andas intill läsaren. Så kan det sägas, men tron är inte given, den kan spricka upp och skapa skarpa kanter. 

Uppstigningen till gudsriket blir för mycket,

jag ångrar mig och fortsätter att gå på jorden.

Författare: Roger Melin. Grafisk form och omslag: Peter Sundström. Boktryck: Bulls Graphics. Danskt band 60 Sidor. Utgivning i oktober 2024

Karl Petersen

av Karl Petersen

Hej! Jag heter Karl Petersen. Mellan 2003 och 2013 var jag Luleås kommunalråd. Nu är jag pensionär och äger förlaget Ordfirman. Förlaget vänder sig till författare från Norrbotten som skriver om musik och kultur. Ordfirman slåss för kulturen.